Watch these programmes in our livestream

No upcoming programmes

 
toggle menu
The future of everyday living
EU2016 arts & design programme
FabCity Campus
On Stage

Work in progress

Sunday 29 May 2016, 7.00 pm
Sun 29 May 2016, 19.00
Wunderbaum Theatre
Comment

In voorbereiding op de opera Majnun & Leyla op 4 juni op het Mercatorplein, organiseert World Opera Lab YOUNG een aantal workshops creative writing & spoken word. Op zondag 29 mei wordt een eerste proeve gegeven van de resultaten in de Wunderbaum tribune.

‘Majnun en Leyla’ is een meeslepend liefdesverhaal, waarin de hoofdpersoon gek wordt van verlangen. Het verhaal is wereldberoemd en geliefd: van New Delhi tot Rabat. Er bestaan duizenden versies: schrijvers, musici en kunstenaars zijn door de eeuwen heen geïnspireerd door Majnun’s waanzin. World Opera Lab maakt een nieuwe interpretatie, uitgevoerd in de openlucht, met kunstenaars en musici uit zeer uiteenlopende tradities, van Turkse traditionele muziek, Europese barokopera, mystieke Arabisch/Andalusische liederen. Met ‘Leyla en Majnun’ is de cultuur-overstijgende kracht van èèn verhaal voelbaar, en krijgt het publiek een rijk en poëtisch beeld van de eenheid èn diversiteit van de Europese gemeenschap.

Het aantal vertalingen van het oorspronkelijk 12de eeuwse werk van de Perzische dichter Nezami loopt in de honderden. Juist deze rijke variatie vormt het uitgangspunt voor de voorstelling, waarvoor regisseur Miranda Lakerveld Amsterdammers met uiteenlopende culturele achtergronden interviewde.