Watch these programmes in our livestream

No upcoming programmes

 
toggle menu
The future of everyday living
EU2016 arts & design programme
FabCity Campus

Startschot Plastic Race Java-KNSM Eiland

Sunday 17 Apr 2016, 4.30 pm
Sun 17 Apr 2016, 16.30
Comment

Van 17 april tot en met 26 juni 2016 strijden Java- & KNSM-eiland in Amsterdam Oost voor de hoogste plastic-recycle score. Op 17 april zal stadsdeelbestuurder Nevin Özütok het startschot luiden van de plastic afval recycle race, waarna een grote groep hardlopers over de eilanden zal rennen om bewoners bewust te maken van de start van het evenement en om aandacht te generen voor plastic recycling in de rest van Amsterdam.

De plastic race

Tijdens deze 10 weken durende plastic-afval-race ruimen de buurtbewoners het schiereiland op. In 2020 wil de gemeente Amsterdam dat 65% van al ons afval wordt gescheiden. Op dit moment is dit gemiddeld 30%. De twee buurten in Amsterdam Oost gaan laten zien dat dit mogelijk is en stellen hiermee een voorbeeld voor de rest van de stad. Op 17 april nodigen we je uit om de buurtbewoners aan te moedigen en mee te rennen of te lopen om Java- of KNSM-eiland (ongeveer 2,5 km). Klik hier voor meer informatie of stuur of stuur een vraag naar ilse@citiesfoundation.org

De strijd gaat door

Op FabCity zal de opbrengst van elk eiland worden bijgehouden aan de zijkant van de plastic expo. In het plastic expo worden verschillende voorbeelden getoond over het hergebruik van plastic.