Watch these programmes in our livestream

No upcoming programmes

 
toggle menu
The future of everyday living
EU2016 arts & design programme
FabCity Campus

Maak je eigen wormenhotel.

Wednesday 22 June 2016, 3.00 pm
Wed 22 June 2016, 15.00
FabCity
Comment

Met een emmer en een hand vol wormen maak je iets moois voor je eigen tuin: Compost. De restjes uit de keuken worden door de wormen verwerkt tot het ‘zwarte goud’, de wormencompost.

In deze workshop leren kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 over de bodem en waarom het zo belangrijk is goed voor de bodem te zorgen. Een van de dingen die we kunnen doen om de bodem te helpen is composteren. Compost verrijkt het leven in de bodem en helpt zo de bodem blij te maken. In een blije bodem leven vele diertjes, de micro-organismen. Deze helpen de planten om gezond te zijn. Als de planten gezond zijn geven zij gezonde voeding en zo worden we er zelf ook nog beter van!

Door compost te maken in een wormenhotel help je het afval in de stad te verminderen en draagt zo bij aan een gezondere stad.

Tijd

 15.00-16.30 uur. Graag 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn.

Locatie

Gascoland @ FabCity.

Aanmelden

Voor de materialen die we gebruiken in de workshop vragen we een kleine bijdrage. Kosten voor de workshop zijn E10,-. Om zeker te zijn van een plekje in de workshop vragen we je van te voren aan te melden per email: lecompostier@gmail.com.