Watch these programmes in our livestream

No upcoming programmes

 
toggle menu
The future of everyday living
EU2016 arts & design programme
FabCity Campus

Maak je eigen minimaatschappij

Sunday 19 June 2016, 11.00 am
Sun 19 June 2016, 11.00
FabCity
Comment

Tijdens deze workshops ontwerpen kinderen mee aan het nieuwe spel en leermiddel ‘Terra Nova’. Dit leermiddel werkt als een discussietool, een manier om lastige maatschappelijke onderwerpen begrijpelijk, maar vooral ook leuk voor kinderen te maken.

Meld je kind(eren) aan voor deze workshop!

Er kunnen maximaal 5 kinderen deelnemen per workshop. Leeftijd ± 9 t/m 12 jaar, andere leeftijden in overleg. Aanmelden via info@lisahu.nl, ovv gewenste tijdslot en de naam, leeftijd en school van uw kind. Inschrijven kan tot dinsdag 15 juni, maar eerder, hoe groter de kans op een plekje!

Terra Nova

Met Terra Nova maken kinderen in teams van 5 hun eigen minimaatschappij op een onbewoond eiland. Ze ervaren wat het betekent om deel uit te maken van een samenleving door er zelf een te mogen besturen. Kaartjes met gebeurtenissen zetten op speelse wijze een moreel dilemma neer, waarna elk team op zoek gaat naar creatieve oplossingen. Hoe kom je aan eten? Heeft een zieke die zelf niets in kan brengen nog recht op eten uit de gedeelde pot? Hoe ga je om met nieuwelingen op het eiland? Met het spelmateriaal kunnen de kinderen hun plannen uitbeelden. Zo maken de kinderen kennis met het overbrengen van hun ideeën, discussiëren en samen problemen oplossen. Er zijn geen foute antwoorden: samen verkennen ze wat juist voelt en wat niet.

Terra Nova is een leermiddel in ontwikkeling, getest op verschillende scholen. Lisa Hu, de ontwerper, vindt het erg belangrijk dat dit spel niet alleen voldoet aan de schoolse voorwaarden, maar vooral ook aan de voorwaarden van kinderen: wat prikkelt hen? Wat maakt dat ze zich helemaal kunnen verliezen in leren? Daarom verzorgt zij in de laatste ontwikkelfase van Terra Nova opnieuw co-creatie workshops met kinderen. Eerst spelen zij samen de huidige versie van het spel, daarna mogen kinderen kritisch meedenken over het spelverloop en zelf nieuwe onderdelen bedenken.

terra

Meer informatie over Terra Nova: www.lisahu.nl/terra-nova

11:00-12:00

Workshop 1

13:00-14:00

Workshop 2

14:45-15:45

Workshop 3