Watch these programmes in our livestream

No upcoming programmes

 
toggle menu
The future of everyday living
EU2016 arts & design programme
FabCity Campus

EXPO Innovatielab Product Design

Thursday 23 June 2016, 4.00 pm
Thu 23 June 2016, 16.00
FabCity
Comment

De meesten mensen hebben er nog nooit bij stilgestaan hoe het is om maanden lang van plastic borden te eten waarop eten snel afkoelt. Veel studenten wisten ook niet dat sommige vluchtelingen zich zorgen maken in crisisopvang locaties over waar je je mobiele telefoon, papieren of portemonnee laat, als je gaat douchen of slapen.

Oplossingen voor basale levensbehoeftes

De studenten Product Design hebben oplossingen bedacht voor basale, eerste levensbehoeftes van vluchtelingen in crisisopvanglocaties. Op 23 juni zijn in het Building Lab op FabCity een aantal ontwerpen en prototypes te zien.

Schoonheid en ontmoeting

Naast functionele ontwerpen is er ook ruimte voor poëtische ideeën, gericht op producten die gemaakt zouden kunnen worden in opvanglocaties door vluchtelingen zelf. Denk aan een theehuisje van stokken gericht op schoonheid en ontmoeting of een koffer die uitgeklapt, een kleine studieruimte oplevert. De zogenaamde ‘Studycase’ van student Kavita Raggoebardaja is een prachtig voorbeeld van Social Design waar optimisme en schoonheid de boventoon voert.

Samenwerking Refugee Company

In zowel de onderzoeksfase als bij de prototype fase kregen studenten feedback van vluchtelingen via de samenwerking met de Refugee Company.

Kom naar de expo!

We zien je graag op de expo op donderdag 23 juni van 16.00-18.00 uur in het Building Lab/ Wikkelhuis op FabCity. De catering van de hapjes zal worden verzorgd door Zina uit Syrie die ook als coach feedback heeft gegeven op de food concepten.