Watch these programmes in our livestream

No upcoming programmes

 
toggle menu
The future of everyday living
EU2016 arts & design programme
FabCity Campus

And the first Bicycle Mayor of Amsterdam is…

Gratis, maar reservering extern
Friday 24 June 2016, 3.30 pm
Fri 24 June 2016, 15.30
Pakhuis de Zwijger
Comment

Wie wordt de eerste fietsburgemeester van Amsterdam en daarmee ook ter wereld? De eerste fietsburgemeester van Amsterdam – en van de wereld – vormt de schakel tussen de fietsers in de stad en de gemeente. Hij/zij is de stem van de fietser op het stadhuis, en ver daarbuiten. En zal zich, in samenwerking met CycleSpace, met hart en ziel inzetten om het fietsen in Amsterdam te verbeteren, en internationaal uit te dragen.

Tijdens dit programma lichten vier gekozen kandidaten via een casus aanpak en vraaggesprek toe waarom hij/zij de eerste Fietsburgemeester van Amsterdam zou moeten worden. De jury heeft het laatste woord en kiest de meest geschikte kandidaat. De Fietsburgemeester van Amsterdam 2016-2017 wordt vervolgens gelijk beëdigd. Na het programma is er een borrel in het CycleSpace paviljoen op FabCity (Kop van Java). Iedereen is uitgenodigd om te proosten op de aanstelling van eerste Fietsburgemeester van Amsterdam.

Vanaf 15 juni tot en met 23 juni kan er gestemd worden op de kandidaten die meedingen voor de titel van Fietsburgemeester Amsterdam 2016-2017. Bekijk de filmpjes van de kandidaten en breng je stem uit.


Do you want to be there when the first Bicycle Mayor of Amsterdam is being elected? Or ask the new mayor your questions and celebrate the title with him or her after the election? Come and join us on June 24th.

You can vote for you favorite candidate until June 23d. Check out their video’s here.

 

Free admission
Friday 24 June 2016, 3.30 pm
Pakhuis de Zwijger